Kreminė agurkų sriubytė

2009-07-27

Kadangi jau ar taip, ar taip gaminu, sudalyvausiu 52 skanių savaičių projektuke, ir šiandien papasakosiu, kaip gaminu kreminę agurkienę (beje, ar sakiau, kad jokiais būdais ištekėjusi netapsiu -iene? Nes nenoriu skambėti kaip maistas: kiaušinienė, kopūstienė ir t.t.). Dievinu sriubytes, ypatingai trintas, nes esu prisiekusi itališkos virtuvės gerbėja. Na, agurkienė gal nelabai itališka, bet vis viena skani.

Mums reikės: kokio kilogramo agurkų, svogūno, kelių skiltelių česnako, šaukštelio citrinos sulčių, saujos petražolių, sultinio kubelio ir pusės litro vandens, stiklinės grietinėlės, aliejaus kepimui, druskos ir pipirų:

Įkaitintame aliejuje pakepinam susmulkintus česnakus su svogūnais, kol gražiai pagels. Įpilame citrinos sultis ir dar kepam minutėlę. Agurkėlius nulupame (didžiasėklius reiktų išsėklinti), supjaustome plonais griežinėliais, dedam į puodą, pilam iš puslitrio verdančio vandens ir kubelio pagamintą sultinį, krečiam svogūnus su česnakais ir citrina, druskos, pipirų, ir verdam, kol agurkai suminkštės:

Gautą dalyką pertriname, įdedame susmulkintų petražolių, supilame grietinėlę, dar kartą užverdame, ir gražiai papuošę žalumynais tiekiame:

Skanaus!

2 komentarai (-ų)

Pasisakyti

RSS šaltinis šio įrašo komentarams