PinkCity užkandėlis
Pats gražiausias spalvų derinys man yra rožinė su žalia, ir kadangi esu iš tų, kurie pirmiausia valgo akimis, siūlau pasigaminti patrauklų akiai, skanų ir paprastą kaip du kart du užkandėlį.
Jam reikės: agurkų, raudonųjų greipfrutų, krevečių, citrinos sulčių, majonezo ir pipirų:
Agurkus pjaustom riekelėmis (ne per daug plonomis, nes jos – sumuštinio padas), majonezą maišom su citrinos sultimis santykiu 3:1 ir tepam ant agurkų, dedam gabaliuką išžievinto greipfruto ir porą krevečių. Ant užkandžio užberiame šviežiai maltų pipirų ir pirmyn!
Nors labai myliu ir gerbiu lietuvių kalbą, mano subjektyvia nuomone, mūsiškas žodis „užkandis” tinkamai neatspindi angliško „appetizer” reikšmės. Mano PinkCity užkandėlis tikrai yra labai „apetaizerinantis”, pabandyk!
komentarų
Join the discussion and tell us your opinion.
čia nuo kada tos kirmėlės patrauklios akiai? ;]
Pabandysiu, bais skaniai „nuskambėjo” 🙂
Teko gerdėti pavadinimą Aperityvas (ne vien apie alkoholinius gėrimus)
Taip, nes prancūziškai „užkandis” yra būtent „apéritif”. Tai irgi susijęs su apetitu 🙂
Yra lietuviškas žodis – aperityvas 🙂
P.S. Smagu ir PinCity matyt receptus :}
Manau, tai dar ir labai sveikas patiekaliukas, nežiūrint majonezo 🙂 Jo šiam patiekale nedaug, labai norint galima pakeisti liesu jogurtu. Žodžiu, super užkandėlytė ir dar gražiai atrodo 🙂
Prisiminiau linksmą sutapimą: užsieniečiai labai stebisi mūsiškiais šaltibarščiais- jie juos stebėdamiesi fotografuoja ir vadina Pink Soup 🙂
Gal Pinkcity žino kokį skanų ir originalų Pink Soup receptuką? 🙂 Juk ir ten agurkų reikia dėti 🙂
O beje – dabar ruošiuosi eiti pietauti ir pasiūlytas užkandis su krevetėmis taip sužadino apetitą, kad net skrandis pradėjo gurkti! Labai skaniai atrodo, būtinai išbandysiu receptuką 🙂
Oi, mano šaltibarščiai (Pink Soup) labai tradiciniai – kefyras, burokėliai, agurkai, svogūnų laiškai, krapai ir virtos bulvės prie jų 🙂
O kad apetitą žadina, tai sakau sakau!
Vieną dieną norėjau padaryti skanią Pink Soup, tai tiek Interneto platybėse radau įdomybių: ir su džiovintais vaisiais, ir su ,,šlapia” dešra, ir su gira! Bet išbandyti tokių šaltibarčių nedrįstu ;)))
Nu man tai super nuotraukos 🙂