Cukinijų suktinukai su varške ir agurkais
Karščiams nors kažkiek atsverti norisi kažko gaivaus ir lengvo. Štai mano šiandieninai pietūs – cukinijų juostelės, prikimštos žaliai balto įdaro.
7-8 suktinukams naudojau:
1 cukiniją;
180g varškės;
3 agurkus;
2 skilteles česnako;
3 šakeles krapų;
3 v.š. alyvuogių aliejaus;
3 v.š. balzamiko acto;
žiupsnį druskos;
žiupsnį juodųjų pipirų.
Švariai nuplautą cukiniją supjaustom plonom, 2-3mm juostelėm ir pamurkdom į marinatą iš alyvuogių aliejaus, balzamiko acto, druskos ir pipirų kokioms dvidešimčiai minučių.
Agurkus sutarkuojam burokine tarka, užbarstom druskos ir paliekam dešimčiai minučių, po kurių gerai nusunkiam susidariusį skystį. Į nusunktus agurkių tarkius krečiam varškę, smulkiai pjaustytus krapus, sutrintą česnaką ir gerai išmaišom. Imam po vieną cukinijos juostelę ir vyniojam į ją varškės-agurkų įdarą.
Ragaujam, skanaujam ir toliau džiaugiamės vasara!