Mano gardusis itališkas vakaras

2011-10-25

Pakvietė toks itališko maisto restoranas Vapiano pasisvečiuoti. Šiaip būčiau nevažiavusi, nes Vilniuje, ir taip staiga po darbo, kad netgi darbui nesibaigus išvykti reikia, tačiau uoliosios naujos pažįstamos maisto blogerės maloniai pasiūlė vykti kartu, tai ačiū joms labai. Čiauškėjo važiuodamos, kad mums ten net rankas išsimiltuoti leis, o aš jei maistą gaminti mėgstu tik kartais, tai mėgautis kokybiškais skanumynais – visuomet, o ir itališka virtuvė – mano pati pati pati, taip kad kai grįžtant atgal tos šaunios naujosios pažįstamos paklausė, ar nesigailėjau, kad važiavau, kategoriškai užpurčiau galvą – dėl tokios gardžios vakarienės verta keletą šimtų kilometrų sukarti!

Vapiano

Mus maloniai pasitiko restorano vadovė Vilma, kuri papasakojo, jog tinklo savininkas ir idėjos autorius ilgus metus dirbo McDonald’e ir sumanė atidaryti tokius restoranus, kuriuose maistas būtų patiekiamas ne tik greitai, bet jis būtų ruošiamas šviežiai ir iš kokybiškų produktų. Kadangi jis taipogi buvo itališkos virtuvės mėgėjas, kaip ir aš, restoranų tinklo koncepcija buvo aiški. Virtuvės vadovas Tomas mielai surengė mums ekskursiją, įrodančią, kad maistas čia ne tik gaminamas iš gerų produktų, bet ir kad daugumą patiekalų virėjai ruošia tik juos užsisakius, kliento akivaizdoje, be to – beprotiškai greitai. Kelis kartus pademonstravus žaibišką pastos gaminimą, turėjome galimybę pačios tai išbandyti. Ir ką jūs manote? Pavyko! Aišku, jei šalia nebūtų stovėjęs sumanus patarėjas, kaži kas ten būtų gavęsi… Ak, jei namie pavyktų per kelias minutes šitokio skanumo makaronus su pesto padažu paruošti (ne pašildyti mikrobangėje, o paruošti!)

Vapiano

Beje, porcijos pas juos tikrai nemoteriškos – paprastai ruošdama makaronus žmogui imu apie šimtą gramų pastos, Vapiano gi – šimtą aštuoniasdešimt. O kur dar padažas… Vargais negalais įveikus savo pačios pasigamintą patiekalą, dar pavaišino kava ir dieviškais desertais, tai Tu dabar supranti, kodėl aš juos taip neužsičiaupdama giriu? Peržvelgus meniu pamačiau, kad vegetariškų patiekalų gausa pas juos smarkiai lenkia daugumą maitinimo įstaigų, kur paprastai suku galvą, rinkdamasi tarp dviejų – trijų patiekalų, o kainos nesikandžioja, ypač kai žinai, ką už tuos pinigus gauni. Todėl vienintelis labiausiai man rūpėjęs klausimas, kurį ne kartą uždaviau restorano vadovei – kada jūs atsidarysite Kaune?

Vapiano

Apie šį vakarą taip pat rašė:

Savaitgalio rendez-vous

Gėrimų ir patiekalų magija

Braškės su pipirais

4 komentarai (-ų)

Pasisakyti

RSS šaltinis šio įrašo komentarams