Kaip pasigaminti tortilijas (vegan!)

2014-12-23

Mūsų šeima labai mėgsta tortilijas, bet jos yra turbūt labiausiai per brangus (taip žodį overpriced man pasiūlė išversti internetas) dalykas prekybos centre – už saujelę miltų ir šlakelį vandens jie prašo kokių aštuonių litų, tikra nesąmonė. Todėl tortilijas verta pasigaminti patiems.

Šešiolikai normalaus dydžio tortilijų reikės:

3 puodelių miltų;
1 puodelio šilto vandens;
1/3 puodelio aliejaus;
1 a.š. druskos;
1 a.š. kepimo miltelių.

Sumaišom sausuosius ingredientus:

Kaip pasigaminti tortilijas (vegan!)

Į sausuosius ingredientus įmaišom šlapiuosius ir minkom, kol tešla tampa vienalyte. Ją suskirstom į šešioliką dalių (pusę per pusę ir vėl per pusę, kol suskaičiuojam iki šešiolikos), suformuojam gražius rutuliukus ir uždengę maistine plėvele, kad nedžiūtų, paliekam mažiausiai penkiolikai minučių, bet geriausia porai valandų, nes tada miltai pakankamai gerai išbrinksta ir tešlą būna lengva kočioti.

Kaip pasigaminti tortilijas (vegan!)

Tuo laiku, kol tešla būna su savimi, galim pasiruošti ingredientus, kuriuos dėsime kaip tortilijų įdarą. Šįkart aš naudojau avokadus, kukurūzus, Lombardijos paprikas, saldžiąsias paprikas, tofu sūrį ir svogūnus.

Kaip pasigaminti tortilijas (vegan!)

Paėmę tešlos kamuoliuką suspaudžiame jį tarp delnų ir kočiojame plonai plonai, kol gauname peršviečiamą blyną. Dedame jį į gerai įkaitintą sausą keptuvę (jokio aliejaus, jokių papildomų riebalų!), kepame po trisdešimt sekundžių iš kiekvienos pusės. Kad tortilijos išliktų lanksčios ir minkštos, karštas jas dedame į foliją ir apvyniojame, nors man geriausia iš karto dėti įdarą ir vynioti, nes kol iškepa visos šešiolika, tos pirmosios vis viena atvėsta ir tampa trapiomis. Jas galima suminkštinti pašildžius orkaitėje arba mikrobangėje, arba valgyti trapias.

Kaip pasigaminti tortilijas (vegan!)

Tamsiausiomis metų dienomis valgant patiekalus, kilusius iš saulėčiausių kraštų, kažkaip tampa šilčiau ir linksmiau gyventi!

4 komentarai (-ų)

Pasisakyti

RSS šaltinis šio įrašo komentarams