2017-ųjų viršūnės

Pernykščiai metai buvo juodi, baisūs ir skaudūs, bet gyvenimas – tai amerikietiški kalneliai, ir mano traukinukas šiemet iš gilios duobės šovė aukštyn aukštyn.

Metų knyga. Jau neatsimenu, kada bebuvo ištikusi tokia skaitymo krizė, kaip šiemet, kai kelis mėnesius absoliučiai nieko neskaičiau – iš pradžių dar bandžiau, tai vieną knygą pradėdavau, tai kitą, maniau, kad vis pasitaiko neįdomūs skaitiniai, bet matyt mano galvai tiesiog reikėjo pertraukos nuo svetimų žmonių minčių, kad viskas normaliai susigulėtų manojoje. Džiaugiuosi, kad pagaliau sąstingis pamažu atsileidžia, nes, kad ir kaip banaliai beskambėtų, visgi knygų skaitymas man yra vienas didžiausių malonumų gyvenime. Iš viso iki galo šiemet perskaičiau 37 knygas, turinčias 11747 puslapius, neskaičiuojant tų vaikiškų knygų, kurias sūnui perskaičiau kai kuriuos skyrius palikdama vyrui ar broliui. Labiausiai patiko Saros Maitland Tylos knyga, Alessandro Baricco Jaunoji nuotaka, Elaine N. Aron Itin jautrus vaikas bei Antuano de Sent-Egziuperi Mažasis princas – tik šioms keturioms knygoms daviau įvertinimą 10 iš 10. Jos visos labai skirtingo žanro ir stiliaus, sunku palyginti ir išrinkti Metų knygą, bet jei būtinai reiktų, turbūt imčiau Elaine N. Aron Itin jautrus vaikas – nes ji padėjo man daug suprasti ir apie mane, ir apie mano vaiką.

1

Metų filmas. Metų pradžioje filmų žiūrėjau nemažai, paskui vasarojau gamtoje, o rudenį įnikau į serialus, filmą nebent kokį kartu su sūnum pažiūrim. Tad bandau su tinklaraščio pagalba prisiminti, kas man patiko praėjusią žiemą: ogi Medžioklė (The Hunt), Hugo išradimas (Hugo) bei Šaunusis kapitonas (Captain Fantastic). Nors Medžioklė – labai stiprus psichologinis filmas, visgi šiuo gyvenimo etapu daugiausia susimąstyti privertė Šaunusis kapitonas, tad jį ir skelbiu šių metų geriausiuoju.

Metų įvykis. Nežinau net ar verta kažkokias nominacijas čia skelbti, jei ir taip aišku, kad ilgai lauktos ir išsvajotos dukrytės gimimas – pats geriausias šiemet nutikęs dalykas.

4

Metų vaizdas. Šiemet daugiausiai fotografavau gamtą ir savo vaikus. Feisbuko iššūkio dėka atradau nespalvotą fotografiją. Labiausiai man patikusios šiųmetės nuotraukos – šio įrašo iliustracijose.

Metų atostogos. Šiemet atostogauju ypač daug – iš pradžių kasmetinės atostogos, paskui Nėštumo ir gimdymo, dabar – Vaiko auginimo, tiesiog atostogų metai! Iš Lietuvos kojos nebuvau iškėlusi, leidau laiką Druskininkuose, Juodkrantėje bei sode. Labiausiai patiko Juodkrantėje – o jūra jūra!

Metų muzika. Šiemet daugiausia klausiau reggae muzikos, Bob‘o Marley ir Mo’Kalamity, o paskui – reggae for babies 🙂 Tiesiog, taip linksmiau gyventi!

6

Metų atradimas. Šiemet daug kapsčiausi savianalizės srityje – skaičiau apie introversiją, jautrumą, dėmesingą įsisąmoninimą (mindfulness), ir didžiausias palengvėjimas užplūdo supratus, kad viskas čia su manim gerai. Sąmoningai susitaikiau su tomis savo savybėmis, kurios pakankamai stipriai skiriasi nuo daugumos mano pažįstamų, ir gyventi tapo lengviau.

Ačiū 2017-iesiems už dovanotus stebuklus!

Facebook komentarai
Kokia tavo reakcija?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Hits: 14

Pasidalinkite savo mintimis