Kaip pasigaminti humusą
Humusas – tai gardi avinžirnių užtepėlė, kurią galima kabinti duonos lazdelėmis, daržovėmis, teptis ant sumuštinio ar naudoti kaip pagardą prie kitų patiekalų. Jam pagaminti reikės:
140g (3/4 stiklinės) avinžirnių;
30 ml vandens ir daug vandens avinžirnių mirkymui bei virimui;
3 a.š. tahini;
Pusės citrinos sulčių;
4 skiltelių česnako;
2 a.š. alyvuogių aliejaus;
1 a.š. druskos;
½ a.š. malto kumino;
1/3 a.š. čili dribsnių.
Avinžirnius užmerkiame nakčiai. Tūris akivaizdžiai padidėja.
Išverdame. Jei avinžirniai šviežesni, užteks virti ir dvidešimt minučių, jei senesni – reikės net keturiasdešimties. Tiesiog ragaujame – išviręs avinžirnis turi lengvai susispausti tarp pirštų, tačiau nepavirsti koše.
Beriam išvirusius ir pravėsusius avinžirnius į maišytuvą su S formos peiliuku, ten pat dedam ir likusius ingredientus – vandenį, tahini, citrinos sultis, česnaką, aliejų, druską ir prieskonius.
Sumalam iki vientisos košės. Ragaujam, pridedam, jei ko trūksta, jei norisi skystesnės užtepėlės, pilam daugiau vandens.
Sandariam inde galima šaldytuve laikyti savaitę. Skanaus!
Hits: 2