Alaus virimui naudotų grūdų sausainiai

Juokingas pavadinimas? Kai namuose turi aludarį ir apyniais namučiai kartais pakvimpa netgi po kelis kartus per savaitę, o kibirai saldžių miežių, naudotų salyklui, keliauja sodo kaimynės viščiukams, o šaltuoju metų laiku – tiesiog į šiukšlių konteinerį (tiesa, kartais šuo kažkiek nuo viršaus nuėda), imi sukti galvą, kaip čia naudingiau tuos grūdus panaudoti. Ir štai pirmojo bandymo rezultatai – sausainiai.

Alaus virimui naudotų grūdų sausainiai

Jiems naudojau:

4 puodelius alaus virimui naudotų miežių grūdų;
1 puodelį kvietinių miltų;
2 kiaušinius;
2/3 puodelio pienių medaus;
1 ½ puodelio džiovintų uogų, riešutų ir sėklų: spanguolių, razinų, žemės riešutų, linų sėmenų, sezamo sėklų, kokoso drožlių;
3 a.š. cinamono;
3 a.š. kokosų aliejaus.

Alaus virimui naudotų grūdų sausainiai

Viską sumakalavau į vieną masę, kepimo skardon patiesiau nelimpantį kepimo kilimėlį (nes prie kepimo popieriaus man sausainiai kažkodėl beviltiškai prilipo), rankomis plonai išplojau vieną keturkampį blyną ir peiliu suskirsčiau jį kvadratėliais.

Alaus virimui naudotų grūdų sausainiai

Kepiau iki 150°C įkaitintoje orkaitėje pusvalandį, vėliau sumažinau karštį iki 100°C ir leidau pasikaitinti dar valandėlę. Ir viskas! Turime traškių sveikuoliškų sausainių lėkštę. Ir nuramintą sąžinę, kad nemėtome šiukšliadėžėn maisto. Ir alaus, aišku, turime.

Alaus virimui naudotų grūdų sausainiai

Facebook komentarai
Kokia tavo reakcija?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Hits: 0

4 Komentarai

Prisijunkite prie diskusijos ir pasakykite mums savo nuomonę.

Salomėja
2011 12 08 | 15:01

O mes tai blynus ir duoneles kepame 🙂

PinkCity
2011 12 08 | 15:21

Manau, kad tai pirmasis, tačiau toli gražu ne paskutinis mano gaminys iš šių grūdų, tai reikės išbandyti ir blynus, ir duoną. Gal patikimais receptais pasidalintum? Dar sausų pusryčių dribsniai mane labai vilioja…

Salomėja
2011 12 08 | 15:35

Receptais nepasidalinsiu, nes jų neturim. Tiesiog blynai į kuriuos įdėta grūdų, arba duona. Svarbu nepadauginti. Bet reiks ir sausainių pamėginti pasigaminti, o tai kameroje pilna šių dalykų, gaila išmesti 🙂 Nors aišku jų tiek daug būna, kad vistiek dalį išmetam.

Tomas
2012 03 24 | 13:02

O kodėl alaus nuotraukų nėra :/?

Palikti atsakymą