2019-ųjų viršūnės

Kai pradėjau rašyti šį tinklaraštį, uoliai kasmet paskutinę metų dieną skelbdavau savo metų mėgstamiausius dalykus, ir tai buvo nuostabi praktika apžvelgiant ir atsisveikinant su iškeliaujančiais metais. Bet pernai kažkodėl to nepadariau ir labai gailiuosi. Kad daugiau gailėtis netektų, grįžtu su metų apžvalga.

Metų knyga. Šiemet nemažai laiko praleidau skaitydama, tačiau daugiausia tai buvo ne grožinė literatūra, o saviugdos knygos. Tradiciškai geriausios knygos apdovanojimui nominuodavau tris kūrinius, kuriuos įvertinau dešimčia balų, bet šiemet tokių nuostabių buvo net penki:

Tara Brach Radical Acceptance
Jean Shinoda Bolen Goddesses in Everywoman
John Welwood Perfect Love, Imperfect Relationships
Anita Diamant The Red Tent
Hale Dwoskin The Sedona Method

Tarp jų – tik vienas romanas: Raudonoji palapinė. Na ir ką, tratant būgnams, griaudėjant fanfaroms geriausia savo perskaityta Metų knyga skelbiu… Taros Brach Radical Acceptance! Drąsiai rekomenduoju kiekvienam.

Metų filmas. Palieku šią nominaciją dėl senų ir galbūt dėl naujų laikų, nes čia, priešingai nei knygų kategorijoje, jokių nominantų skelbti negaliu, nes šiemet iš viso turbūt tik vieną filmą pažiūrėjau (Gyveno kartą Uvė, visai neblogas). Tiesa, ir dar kelias antrojo sezono Tarnaitės pasakojimo serijas pavyko pamatyti, tai jei ką, šis filmas ir šis serialas laimėjo 🙂

Metų įvykis. Šių metų rugsėjis buvo pakankamai didelis pokyčių metas mūsų šeimoje, nes sūnus pradėjo lankyti pirmąją klasę, dukra – lopšelį, o aš tuo tarpu po poros metų vaiko auginimo atostogose grįžau prie darbinių reikalų – ėmiau vėl vesti įvairias sąmoningumo praktikas ir seminarus. Na tai tą grįžimą į širdžiai mielą profesinę veiklą turbūt ir pavadinčiau Metų įvykiu!

Metų vaizdas. Anksčiau pati išrinkdavau man asmeniškai gražiausiai užfiksuotas metų akimirkas, šįkart pasitelkiau technologijas ir paprašiau programėlės išrinkti daugiausiai širdelių ir kitokių reakcijų Instagrame sulaukusias mano nuotraukas. Rezultatas toks:

Laimė

Beje, jei dar neseki mano paskyros Instagrame, pats laikas tai padaryti.

Metų atostogos. Mano mažoji labai nemėgsta keliauti, o be mamos būti – dar labiau, todėl šiemet niekur iš Lietuvos nebuvau išvykusi. Vasara buvo neįtikėtinai nuostabi, tad beveik visą ją praleidau atostogaudama sode, savaitgaliais nuvažiuodama į sodybą tarp miškų. Na ir, žinoma, Druskininkuose bei Juodkrantėje – tradicinėse šeimos atostogavimo vietose. Naujų įspūdžių nepasisėmiau, tačiau ryšyje su gamta tobulai atsipalaidavau ir pailsėjau. Sunku būtų išrinkti nugalėtoją, bet jei reiktų, juo taptų… sodas!

Metų muzika. Šiemet nebūdingai sau pačiai daug klausiausi lietuviškos muzikos: Ministry of Echology, Uprising Tree, Martyno Jociaus, Garbanoto, Miko Suraučiaus vadovaujamo ansamblio. Pastarojo Žalios vyšnios turbūt dažniausiai skambėjo mano namuose, net ilgą laiką buvo telefono skambėjimo melodija.

Metų atradimas. Dalykas, labiausiai pakeitęs mano pasaulėvaizdžio suvokimą, tikriausiai buvo paleidimo technika, apie kurią sužinojau per Sedonos metodą. Supratau, kiek daug bereikšmių ribojančių įsitikinimų supa mane ir kaip jie trukdo pasiekti savirealizaciją ir tobulą laimę. Išsilaisvinus nuo jų ateina toks nerealus palengvėjimo jausmas!

Ačiū 2019-iesiems už nuostabias dovanas, už puikius sutiktus žmones, už augimo pamokas ir tobulą vidinės ramybės pojūtį.

P.S. Jei įdomu, čia ankstesnės metų apžvalgos:

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

Facebook komentarai
Kokia tavo reakcija?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Hits: 28

1 komentaras

Prisijunkite prie diskusijos ir pasakykite mums savo nuomonę.

1phantom
2022 02 17 | 15:52

1acuteness

Palikti atsakymą