Cukinijos ir mocarelos duetas papiruse

2014-04-07

Kai dalyvavau Maggi kulinariniame vakarėlyje, gavau dovanų tų Papyrus popierėlių, kuriuose vištiena iškepa be jokių papildomų riebalų, prieskonių ir druskos, bet kad jau pati mėsos nevalgau, nusprendžiau pafantazuoti ir papirusą sultingai vištienai paversti papirusu vegetarams. Savajam gardumynui gaminti naudojau:

 Cukinijos ir mocarelos duetas papiruse

Cukiniją;
Mocarelą (radau ne kamuoliukais, o stačiakampę, patogiau papiruse vartyti);
Maggi Papyrus;
Raudonąsias vynuoges;
Porą;
Moliūgų sėklas;
Granatų padažą.

Cukiniją ir mocarelą supjausčiau maždaug pusės centimetro riekėmis, įdėjau į Maggi papirusą su Provanso žolelėmis ir įkaitintoje keptuvėje apkepinau abi puses po kelias minutes. Moliūgų sėklas taip pat lengvai apskrudinau. Vynuoges pjausčiau pusiau, išėmiau kauliukus, porą susmulkinau žiedais, lėkštę apšlaksčiau granatų padažu ir sudėliojau gėrybes.

 Cukinijos ir mocarelos duetas papiruse

Esu iš tų žmonių, kuriems tobulas patiekalas susideda iš skonių įvairovės – kad būtų ir sūru, ir saldu, ir rūgštu, ir aitru, ir gal net kiek kartoka. Mocarelos minkštumas maloniai kontrastuoja su sėklų traškumu, saldžios vynuogės glosto gomurį po porų aštrumo, sūroka kvapnia cukinija perbraukiu per saldžiarūgštį granatų padažą, mmm… Žodžiu, tikra šventė vegetariškam skrandžiui. Ir – nė lašelio aliejaus!

 Cukinijos ir mocarelos duetas papiruse

Nėra komentarų

Komentarų dar nėra. Nori būti pirmas/-a?

Pasisakyti

RSS šaltinis šio įrašo komentarams