2017 m. sausį žiūrėjau

Šaunusis kapitonas (Captain Fantastic) – nuostabus filmas apie gyvenimo iššūkių nebijantį tėvą, nusprendusį savo šešis vaikus auginti ir auklėti ne mieste, ir netgi ne kaime, o vidury gūdžiausių miškų ir ten pačiam juos mokyti ne tik visų akademinių disciplinų, bet ir išgyvenimo laukinėje gamtoje įgūdžių. Skamba nuostabiai, bet kai šeimynai tenka susidurti su šiuolaikiniais miestiečiais, paaiškėja, kad ne viskas taip idealu… Filmas eilinį sykį priverčia susimąstyti apie mūsų gyvenimo būdą, jo privalumus ir trūkumus. 5 balai iš 5.

Gydytojas: Avicenos mokinys (The Physician) – filmas nukelia į XI a. Angliją, kur nuo neaiškios žarnyno ligos miršta berniuko mama, palikdama jį našlaičiu. Šis, neturėdamas kur dėtis, prisišlieja prie kirpėjo, kuris tais laikais atlikdavo ir gydytojo funkcijas – raudavo dantis, amputuodavo galūnes bei pardavinėdavo užkalbėtus amuletus. Besimokydamas kirpėjo darbo paslapčių jau užaugęs jaunuolis sužino apie nuostabųjį Persijos gydytoją Aviceną ir nusprendžia žūtbūt tapti jo mokiniu. Kino juosta tikroviškai perteikia baisumus, kuriuos tais laikais žmonėms teko iškęsti kasdien – kaip visgi gerai mes šiandien gyvenam! O siužetinė linija – nieko ypatingo, labai nuspėjama ir banaloka. 3 balai iš 5.

Marija Antuanetė (Marie Antoinette) – senokas (2006 m.) filmas, bet vienas mano mėgstamiausių, todėl mielai vėl jį peržiūrėjau, jau gal kokį ketvirtą ar penktą kartą. Nuostabus garso takelis, kurio dėka kadaise atradau keletą mėgstamų savo muzikos grupių, tobulas režisierės Sofijos Coppolos darbas, įtikinanti Kirsten Dunst vaidyba, puikūs Versalio vaizdai, jaudinanti moteriškos lemties ir tragiško likimo istorija. Visada 5 balai iš 5.

Atomas (Atom) – dokumentinis BBC mini serialas, iš trijų dalių (Clash of Titans, The Key to the Cosmos ir The Illusion of Reality) po valandą, supažindinantis žiūrovą su atomo atradimu ir mokslo apie jį vystymu, taip pat su svarbiausiomis idėjomis, kurios neišvengiamai keičia mūsų pasaulio (ir Visatos, be abejo) suvokimą bei žymiausiais mokslininkais, reikšmingai prisidėjusiais prie kvantinės fizikos, kokią mes ją turime dabar, supratimo. Žaviuosi pagrindinio pasakotojo branduolinės fizikos profesoriaus Jim‘o Al-Khalili sugebėjimu šitaip įdomiai ir paprastai paaiškinti sudėtingiausius mokslinius terminus bei jais apibrėžiamus procesus. Filmas nuostabus, sukrečiantis ir paliekantis beribę erdvę vaizduotei. 5 balai iš 5.

Elitinis jaunimas (The Bling Ring) – Sofijos Coppolos filmas, paremtas tikrais faktais, apie grupelę paauglių Los Andžele, apvaginėjusių garsenybių namus, kai šios būdavo išvykusios, ir apie tai, be abejo, pranešusios internete. Vogdavo jaunuoliai ne dėl to, kad neturėtų ką pavalgyti ir ko apsirengti, tiesiog norėjo būti arčiau savo dievukų, puoštis būtent jų drabužiais, pajausti, ką reiškia būti jų kailyje. Man, kaip mamai, siaubą kelia tai, jog į šias aferas visus paauglius įvėlė viena mergina – kaip neramu dėl to, kokius draugus pasirinks tavo vaikai, juk dėl to jie netgi gali atsidurti kalėjime… Pats filmas labai nesužavėjo, bet ir nebuvo žiauriai nuobodus. Tiesa, ta šiuolaikinė paauglių muzika tikrai klaiki. O šiaip 3 balai iš 5.

Elitinis jaunimas (The Bling Ring) – Sofijos Coppolos filmas, paremtas tikrais faktais, apie grupelę paauglių Los Andžele, apvaginėjusių garsenybių namus, kai jie būdavo išvykę, ir apie tai, be abejo, pranešę internete. Vogdavo jaunuoliai ne dėl to, kad neturėtų ką pavalgyti ir ko apsirengti, tiesiog norėjo būti arčiau savo dievukų, puoštis būtent jų drabužiais, pajausti, ką reiškia būti jų kailyje. Man, kaip mamai, siaubą kelia tai, jog į šias aferas visus paauglius įvėlė viena mergina – kaip neramu dėl to, kokius draugus pasirinks tavo vaikai, juk dėl to jie netgi gali atsidurti kalėjime… Pats filmas labai nesužavėjo, bet ir nebuvo žiauriai nuobodus. Tiesa, tai šiuolaikinė paauglių muzika tikrai klaiki. O šiaip 3 balai iš 5.
Facebook komentarai
Kokia tavo reakcija?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Hits: 6

Pasidalinkite savo mintimis