2007-ųjų atradimai

Mums reikalingos pabaigos ir pradžios tam, kad sustotume-prisėstume-prigultume, ir subjektyviai reziumuotume savo patirtis. Baigiasi kalendoriniai metai, ir knibždėte knibžda 2007-ųjų apžvalgų.

Man šie metai buvo laimingi (laimės paieškos rožiniam mieste rezultatyvios 🙂 . Svarbiausia, aišku, yra tai, kad sutikau Savo Žmogų. Kiti atradimai nėra tokie reikšmingi, bet visgi noriu paminėti ir juos:

1. Bloginimas! Tai tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi. Rašau nuo liepos mėnesio, ir nesugalvoju priežasties, dėl ko kadanors galėčiau norėti nustoti tai daryti. Persikėlinėdama įrašus iš blogas.lt ir skirstydama juos į šiokias tokias kategorijas buvau priversta viską iš naujo perskaityti. Įsivaizduoju, kaip įstabu bus tai daryti po trejų-penkerių metų! Mano dienoraštis – saviraiškos ir savianalizės instrumentas. Žodžiu jėga.

2. Islamas. Iki šių metų tradiciškai europietiškai-amerikietiškai man ši religija siejosi su fanatikais, teroristais ir šiaip nelogiškais dalykais (nevalgyt kiaulienos?!). Tik visad stebėdavausi, kodėl tiek daug žmonių pasirenka islamą, juk negali būti, kad juos visus musulmonai įtraukia į savo būrį kaip į sektą. Šiemet turėjau galimybę iš arti susipažinti su musulmonų gyvenimo būdu ir mano požiūris kardinaliai pasikeitė. Neįstojau į jų gretas, tačiau puikiai suprantu tuos, kurie taip padaro.

3. Dėl tų arabų atradau man prieš tai negirdėtą Rai muzikos stilių. Iš esmės tai alžyrietiškos dainos, žymiausi atlikėjai – Cheb Khaled, Cheb Hasni, Cheb Mami. Kiekvieno skonio reikalas. Aš klausau.

4. Tęsiant muzikos atradimus, šios srities mano gyvenimą neatitaisomai pakeitė Datarock, Panic! At The Disco, Regina Spektor, Razorlight, Tribes of the City. Pastaruosius atradau per Be2Gether, tačiau šio festivalio negaliu pavadint metų renginio atradimu, nes atrasti galima tai, kad jau seniai egzistavo, tik man dar nebuvo pažįstama, o Be2Gether vyko pirmą kartą.

Tai va tiek to gėrio. Susigalvojam naujiesiems metams naujus tikslus. Tada lengviau jų siekti ir pastebėti, jog pasiekei 🙂 .

Facebook komentarai
Kokia tavo reakcija?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Hits: 0

6 Komentarai

Prisijunkite prie diskusijos ir pasakykite mums savo nuomonę.

Paulius
2007 12 30 | 17:13

Datarock taip pat pavadinčiau savo šių metų muzikiniu atradimu

PinkCity
2007 12 30 | 17:20

Smagu. Nors mūsų nuomonės dėl Bloodhound Gang ir Mamontovo nesutapo 😉

Paulius
2007 12 30 | 19:56

Man Mamontovas nepatiko, nepatinka ir nepatiks (parašiau kaip koks lietuviškas liberalas). O BHG mano jaunystės meilė 😉 nieko objektyvaus, tskant

PinkCity
2007 12 30 | 20:04

Vat būtent, jaunystės! Prieš kokius septynis metus man tikriausiai irgi būtų buvę labai jėga tai, ką jie veikė per B2G ant scenos, bet dabar… kai jau man tiek metų…
😀

Gintarė.
2007 12 30 | 20:20

Taip, taip. Bloginimas tapo ir mano metų atradimu.

Justinas Beinorius
2007 12 31 | 10:15

Džiaugiuosi dėl pirmojo labiausiai. Kuo daugiau protingų ir įdomių žmonių blogosferoje, tuo geriau 😉

Palikti atsakymą