2021 vasarį žiūrėjau

Šį trumpą mėnesį peržiūrėjau visai nemažai filmų, ir kai kurie iš jų tikrai geri bei verti dėmesio!

Nes ji yra moteris (On the Basis of Sex, 2018) – praėjusį mėnesį žiūrėjau dokumentinį filmą apie kovotoją už lygias lyčių teises Ruth Bader Ginsburg, dabar gi nusprendžiau pažiūrėti ir vaidybinį apie šią stiprią, kuklią, nuostabią moterį! Įkvepiantis, jautrus, įtaigus kūrinys. 9 balai iš 10.

Astridos Lindgren jaunystė (Becoming Astrid, 2018) – kažkoks skandinaviškas laikotarpis dabar mano gyvenime, žaviuosi viskuo, kas susiję su tais kraštais, tad vienas malonumas buvo nusikelti į XX a. pradžios Švediją ir išgirsti nepaprastai jautrią žymios rašytojos gyvenimo etapo istoriją apie neplanuotą nėštumą ir jo padarinius. Verkiau ir ne kartą. 10 iš 10.

Dar po vieną (Another Round, 2020) – ne veltui išrinktas geriausiu 2020 m. Europos filmu – nuostabi Mads Mikkelsen vaidyba, profesionali Thomas Vinterberg režisūra, intriguojanti istorija, puikiai pritaikytas muzikinis takelis. Tiesą sakant, žiūrėjau šį filmą net du kartus – iš pradžių viena, paskui su mylimuoju. Rekomenduoju! 10 iš 10!

Erdvėlaivis Žemė (Spaceship Earth, 2020) – dokumentinis filmas apie grupę entuziastų, sukūrusių milžinišką dirbtinę ekosistemą ir praleidusią joje kelis metus. Tiesą sakant, pavadinimas mane apgavo – galvojau, kad bus dokumentika apie kosmosą, o gavau saujelę lengvai pamišusių hipių. 7 balai iš 10.

Amerikos mylimoji (American Honey, 2016) – stipriai emociškai mane paveikusi kino juosta, apie tokį gyvenimą, kad net skauda… Labai lengvai žmonės yra linkę spręsti apie kitus iš pavienių jų elgesio epizodų, tačiau kai pasigilini, kokį kelią asmuo atėjo iki šio momento, lieka tik empatija. 10 iš 10.

Siela (Soul, 2020) – puikus animacinis filmas visai šeimai apie tai, kaip mėgautis gyvenimu ir buvimą autentišku savimi. Na tikrai toks labai motyvuojantis ir įkvepiantis, pažiūrėjus norisi gyventi stipriau, labiau, tiesiog džiaugtis tuo, kad egzistuoji! Žinoma, su visais tais amerikietiškais juokeliais, priverčiančiais šyptelėti suaugusius 🙂 9 iš 10.

Vyrai ir viščiukai (Men & Chicken/Mænd & høns, 2015) – o, žiūriu, komedija su Mads Mikkelsen, skandinaviška – sueis. Bet eina sau kokia keistai suraityta, vietomis jau tikrai juodo humoro (?) buvo man per daug, nors ne kartą ir žvengiau susiriesdama. Na labai toks išskirtinis kinas, tikrai ne kiekvienam. 8 iš 10.

Smurto monopolija (The Monopoly On Violence, 2020) – mėgstu žiūrėti dokumentiką, praplečiančią akiratį, padedančią pažvelgti į tuos pačius kasdienius dalykus kitu kampu. Tai padeda neatbukti, nesijausti akla avimi, einančia su banda. Šis filmas – apie anarchiją, jos filosofiją ir problemas. Kai kurie dalykai mums atrodo savaime suprantami: mokesčiai valstybei, privalomoji karinė tarnyba, privalomas ugdymas. Ar įmanomas kitoks pasaulio modelis? 8 iš 10.

Arktis. Įkalinti ledynuose (Arctic, 2018) – tęsiu pažintį su Mads Mikkelsen. Šįkart šio aktoriaus labai daug – jis vienas vienintelis veikėjas, nepaisant kelių itin epizodinių personažų. Peizažas taipogi ne itin kintantis – ledynai ir ledynai. Na, man filmas pasirodė nuobodokas, laukiau, kada greičiau baigsis. Nors vaidyba – stulbinančiai puiki. 7 iš 10.

Kai Hitleris pavogė rožinį triušiuką (When Hitler Stole Pink Rabbit/Als Hitler das rosa Kaninchen stahl, 2019). Ar Tau teko kada matyti gerą vokišką filmą? Nuoširdžiai norėčiau pamatyti. Čia turėjo būti gera istorinė drama visai šeimai. Bet buvo nuobodu, lėkšta ir nuspėjama. Ue. 6 iš 10.

Favoritė (The Favourite, 2018) – kostiuminė drama apie nuožmią dviejų konkurenčių kova dėl karalienės malonės ir kartu su ja ateinančių privilegijų. Moteriškų gudrybių ir manipuliacijų arsenalas išties įspūdingas, įtikinama vaidyba, iš proto negatyvia prasme vedantis garso takelis 8 balai iš 10.

Facebook komentarai
Kokia tavo reakcija?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Hits: 6

2 Komentarai

Prisijunkite prie diskusijos ir pasakykite mums savo nuomonę.

TheGirlOfNature
2021 03 05 | 8:39

Man visi biografiniai filmai patinka, ziurejau apie Frankenšteino autorę, Hario Poterio ir Mikės Pūkuotuko????

PinkCity
2021 03 05 | 8:45

O aš kai perskaitau aprašymą, kad filmas biografinis, iš karto suabejoju, ar bus įdomus, ar tiesiog paprastai papasakota žymaus žmogaus istorija.

Ir džiaugiuosi atradusi įdomų!

Palikti atsakymą