Tortas su pipirais

2008-10-24

Aš žiauriai nemėgstu saldumynų. Šią nuostabią savybę paveldėjau iš mamos ir močiutės. Šiandien einam į didžiai gerbiamo draugo gimtadienį. Todėl sumaniau paruošti tortą. Visiškai nesaldų. Sūrų ir su pipirais. Dariau va taip. Prisipirkau paprastų lietuviškų produktų:

produkteliai.jpg

Mano ištikimos draugės virtuvėje elektrinės pjaustyklės pagalba paruošiau pertepimo sluoksnius iš sviesto ir atitinkamos spalvos produktų: rausvą – iš kumpio ir juodųjų pipirų, žalią – iš paprikos, krapų, citrinos sulčių ir baltųjų pipirų, geltoną – kiaušinių, sūrio bei česnakų. Pertepiau duonos riekes:

susluoksniuojam.jpg

Naktį palaikiau prislėgusi, kad gerai suliptų. Paskiau valandėlę šaldytyve, kad sustingtų. Viską aptepiau sviestu ir papuošiau, kaip mokėjau:

papuosiam.jpg

Negaliu parodyti, kaip atrodo prapjautas, nes gi nešiuosi į gimtadienį. Bet įsivaizduoju, kad bus gražu ir skanu. Ir nesaldu! Tokia štai aš šeimininkė.

24 komentarai (-ų)

Pasisakyti

RSS šaltinis šio įrašo komentarams