Prašmatniai paprasti ir nuodėmingai gardūs rutulėliai desertui

2010-01-09

Visais klausimais, kurie susiję su mano kūno gerove, esu linkusi griežtai ir atsakingai tartis su pačiu savo kūnu. Kažkaip pavyko neužmigdyti tos sveikos vidinės nuojautos, kuri pataria, ką geriau valgyti, ko ne, kada pasportuoti, kada pamiegoti; nuojautos, kurią mes visi neabejotinai turime, nes esame gyvūnai. Tokios gyvensenos filosofijos, kaip joga, pavyzdžiui, padeda dar labiau priartėti prie savo pojūčių, garsiau išgirsti kūno kalbą, giliau pažinti organizmo poreikius. Ir tada savaime norisi valgyti mažiau dvėselienos, daugiau tikro maisto. Ta proga šiandien pristatau desertą, kuriam nereikia nei miltų, nei sviesto, nei cukraus, tačiau kuris tikrai yra dieviškai skanus! Žiauriai nemėgstu žodžio sveikuoliškas, todėl sąmoningai jo nenaudosiu; niekuomet nesilaikau jokių dietų ir neskaičiuoju kalorijų, todėl nesakysiu, kad desertas nestorinantis (nors, aišku, jis yra sveikuoliškas ir nestorinantis).

Naudosime 200g datulių, 50g razinų, 150g avižinių dribsnių, 100g graikiškų (arba lazdyno) riešutų, 25 g sezamų sėklų, 25 g saulėgrąžų sėklų, 25g kakavos, 50 g kokoso drožlių.

Prašmatniai paprasti ir nuodėmingai gardūs rutulėliai desertui

Prisipažinsiu, pirmą kartą virtuvėje taip smarkiai visu pajėgumu naudojau super tiksliąsias svarstykles – bijojau, kad gausiu netinkamos konsistencijos masę ir jokie rutulėliai man nesusikočios. Viskas gavosi gerai, ir supratau, jog esmė – kad košės nebūtų daugiau nei miltų.

Košę ruošti taip: datules ir razinas porą valandų pamirkyti apipiltas trečdaliu stiklinės vandens, karts nuo karto pamaišant, tada sumalti į košę.

Miltus ruošti taip: avižinius dribsnius, riešutus, sezamo ir saulėgrąžų sėklas beigi kakavą sutrinti į miltus (neblogai šiame ir kituose reikaluose padeda virtuvinis kombainas arba kavamalė)(nu kakava jau ir taip dažniausiai būna miltelių pavidalu, bet vis viena dėl bendros idėjos ją sudėjau kartu su kitais miltų draugais. Galima įdėti ir vėliau).

Tada košę sumaišom su miltais, suformuojam rutulėlius, juos apvoliojam kokoso drožlėse, ir niamniuojam. Skonio receptoriai ir virškinimo traktas gieda džiaugsmo odes!

17 komentarai (-ų)

Pasisakyti

RSS šaltinis šio įrašo komentarams