Kaip pasigaminti tahini arba riešutų sviestą

2014-10-12

Per šias Bliuzo naktis (kurių čia, tinklaraštyje, neaprašinėjau, nes tingėjau tampytis fotiką, tai nieko nefotkinau, bet aišku, kaip ir visuomet, festivalis buvo nerealiai fainas, kaipgi kitaip) vis užsukdavau prie tokios Monikos palapinės. Ji (Monika) ne tik yra nuostabus, įdomus ir smagus žmogus, bet ir žiauriai skaniai gaminanti veganė, tai aš vis šio bei to paragaudavau ir receptų klausinėjausi. Avinžirnius orkaitėje jau ne kartą skrudinau, o štai sugalvojusi humuso pasigaminti, supratau, kad be tahini čia niekaip. Bet ne bėda – tahini padaryti lengviau nei nueiti į parduotuvę ir jo nusipirkti, nes reikia tik:

Kaip pasigaminti tahini

Stiklinės sezamo sėklų;
5 a.š. alyvuogių aliejaus (galima daugiau, galima mažiau, žiūrint kokio skystumo norisi).

Kaip pasigaminti tahini

Sezamo sėklas paskrudinam sausoje keptuvėje apie dešimt minučių, vis pamaišant, kad nesudegtų, o švelniai pakviptų riešutais.

Kaip pasigaminti tahini

Atvėsinus sezamo sėklas krečiame į maišytuvą su S formos peiliuku, pilame aliejų ir malame, kol masė tampa vientisa ir tiršta.

Kaip pasigaminti tahini

Ir viskas! Tahini reikės, kai norėsime pasigaminti humuso, sezamų chalvos, įvairių padažų salotoms ar falafeliams ir panašiai.

Tokiu pačiu būdu gaminamas ir riešutų sviestas, kurį galima pagardinti cukrumi, medumi, druska.

Nėra komentarų

Komentarų dar nėra. Nori būti pirmas/-a?

Pasisakyti

RSS šaltinis šio įrašo komentarams