Kaip pasigaminti humusą

2014-10-14

Kaip pasigaminti humusą

Humusas – tai gardi avinžirnių užtepėlė, kurią galima kabinti duonos lazdelėmis, daržovėmis, teptis ant sumuštinio ar naudoti kaip pagardą prie kitų patiekalų. Jam pagaminti reikės:

Kaip pasigaminti humusą

140g (3/4 stiklinės) avinžirnių;
30 ml vandens ir daug vandens avinžirnių mirkymui bei virimui;
3 a.š. tahini;
Pusės citrinos sulčių;
4 skiltelių česnako;
2 a.š. alyvuogių aliejaus;
1 a.š. druskos;
½ a.š. malto kumino;
1/3 a.š. čili dribsnių.

Kaip pasigaminti humusą

Avinžirnius užmerkiame nakčiai. Tūris akivaizdžiai padidėja.

Kaip pasigaminti humusą

Išverdame. Jei avinžirniai šviežesni, užteks virti ir dvidešimt minučių, jei senesni – reikės net keturiasdešimties. Tiesiog ragaujame – išviręs avinžirnis turi lengvai susispausti tarp pirštų, tačiau nepavirsti koše.

Kaip pasigaminti humusą

Beriam išvirusius ir pravėsusius avinžirnius į maišytuvą su S formos peiliuku, ten pat dedam ir likusius ingredientus – vandenį, tahini, citrinos sultis, česnaką, aliejų, druską ir prieskonius.

Kaip pasigaminti humusą

Sumalam iki vientisos košės. Ragaujam, pridedam, jei ko trūksta, jei norisi skystesnės užtepėlės, pilam daugiau vandens.

Kaip pasigaminti humusą

Sandariam inde galima šaldytuve laikyti savaitę. Skanaus!

Nėra komentarų

Komentarų dar nėra. Nori būti pirmas/-a?

Pasisakyti

RSS šaltinis šio įrašo komentarams