Bananų apkepas

2010-01-12

Visuomet šventai tikėjau, kad bananuose knibždėte knibžda linksmųjų smagiųjų laimės hormonų, todėl jei jautiesi liūdnas, paniuręs ar be priežasties pavargęs, griebk porą kekių geltonųjų palmių stebuklų ir keliauk virtuvėn. Jei pritrūks fantazijos, ką iš jų galima pasigaminti – užsuk čia, kur vyko bananų savaitė!

O aš savo ruožtu pristatau bananų apkepą, kuriam reikės: viso kilogramo bananų, pusės pokiuko sviesto, pusės stiklinės cukraus, poros kiaušinių, šaukšto citrinos sulčių, stiklinės maltų džiūvėsėlių, poros stiklinių ananasų sulčių, bei dar truputėlio sviesto – kepimo formai ištepti.

Produktai

Atskiriam kiaušinių trynius nuo baltymų, trynius išsukam su cukrum, dar pasukam su sviestu (bus lengviau tai daryti, jei sviestą mikrobangėje išlydysi), dedam sutrintus bananus, citrinų sultis, viską maišydami pilam ananasų sultis, džiūvėsėlius, galiausiai sukrečiam išplaktus kiaušinių baltymus ir viską sumakaliuojam į vieną masę. Kepimo formą ištepam sviestuku, sukrečiam košę makalošę, kepam orkaitėje apie pusvalandį ar kiek daugiau, patiekiam su jogurtu ar grietine, ar uogiene (su kuo varškės apkepą valgai?).

Bananų apkepas

Skanaus ir daug laimės!

6 komentarai (-ų)

Pasisakyti

RSS šaltinis šio įrašo komentarams