Alaus virimui naudotų grūdų sausainiai

2011-12-08

Juokingas pavadinimas? Kai namuose turi aludarį ir apyniais namučiai kartais pakvimpa netgi po kelis kartus per savaitę, o kibirai saldžių miežių, naudotų salyklui, keliauja sodo kaimynės viščiukams, o šaltuoju metų laiku – tiesiog į šiukšlių konteinerį (tiesa, kartais šuo kažkiek nuo viršaus nuėda), imi sukti galvą, kaip čia naudingiau tuos grūdus panaudoti. Ir štai pirmojo bandymo rezultatai – sausainiai.

Alaus virimui naudotų grūdų sausainiai

Jiems naudojau:

4 puodelius alaus virimui naudotų miežių grūdų;
1 puodelį kvietinių miltų;
2 kiaušinius;
2/3 puodelio pienių medaus;
1 ½ puodelio džiovintų uogų, riešutų ir sėklų: spanguolių, razinų, žemės riešutų, linų sėmenų, sezamo sėklų, kokoso drožlių;
3 a.š. cinamono;
3 a.š. kokosų aliejaus.

Alaus virimui naudotų grūdų sausainiai

Viską sumakalavau į vieną masę, kepimo skardon patiesiau nelimpantį kepimo kilimėlį (nes prie kepimo popieriaus man sausainiai kažkodėl beviltiškai prilipo), rankomis plonai išplojau vieną keturkampį blyną ir peiliu suskirsčiau jį kvadratėliais.

Alaus virimui naudotų grūdų sausainiai

Kepiau iki 150°C įkaitintoje orkaitėje pusvalandį, vėliau sumažinau karštį iki 100°C ir leidau pasikaitinti dar valandėlę. Ir viskas! Turime traškių sveikuoliškų sausainių lėkštę. Ir nuramintą sąžinę, kad nemėtome šiukšliadėžėn maisto. Ir alaus, aišku, turime.

Alaus virimui naudotų grūdų sausainiai

4 komentarai (-ų)

Pasisakyti

RSS šaltinis šio įrašo komentarams