2013-ųjų viršūnės

Jau septintoji mano metų apžvalga šiame tinklaraštyje, jokiais būdais negaliu pažeisti tradicijos! Nežinau, tikriausiai esu nepataisoma optimistė arba žiūriu į pasaulį pro ryškiai rožinius akinius, bet šiandien ir vėl galiu ramia širdim konstatuoti, kad metai buvo puikūs, nuostabūs ir kad daugiau tokių. O taip ir bus, be abejo.

Metų knyga. Šiemet skaičiau salyginai nedaug, bet užtat atradau elektroninį skaitymą. Iš viso perskaityta aštuoniolika knygų, 5529 puslapiai. Geriausiomis iš jų įvardinčiau José Saramago Evangeliją pagal Jėzų Kristų ir Andriaus Tapino Vilko valandą. Skirtingo stiliaus, bet nuostabiai pritraukiantys ir nepaleidžiantys kūriniai. Kad būtų trys pretendentai į geriausiojo titulą, tai dar labai patiko Patrick Süskind Kvepalai. Vieno žudiko istorija. Ir tada laimi… José Saramago!

Metų filmas. O va filmų šiemet peržiūrėjau daugiau įprastai, todėl galiu rinktis. Nominuoju The Odd Life of Timothy Green (Keistas Timočio Gryno gyvenimas), Venuto al Mondo (Gimę mylėti) ir De Rouille et d’Os (Rūdys ir kaulai). Tram-tararara-pam-pam, laimi Venuto al Mondo! Ne tik dėl to, kad dievinu Penelopę (nes lygiai taip pat žaviuosi ir Marion Cotillard), bet kad viskas taip netikėtai baigiasi, ir sukelia tokias stiprias emocijas… Na, tiesą sakant visi trys paminėti filmai kelia tikrus viesulus jausmų pasaulyje.

Metų įvykis. Šiemet buvau viename open-air festivalyje, susipyniau kasytes ir jomis mosikavausi tris mėnesius, o paskui žacht nusirėžiau daugiau kaip pusę plaukų (visi trys įvykiai tarpusavyje nesusiję). Didžiausią įspūdį man paliko… kasytės!

Metų nuotrauka. Kaip ir daugeliui mamų, man mano vaikas yra pats gražiausias ir kai jo nėra šalia, su malonumu žiūriu jo nuotraukas. Visų savo mėgstamiausių čia nedemonstruosiu, va tik vieną:

Žuvauja

Metų kelionė. Šią nominaciją gal reiktų pervadint į Metų atostogos? Nors kita vertus tai man visi metai – nesibaigiančios vaiko auginimo atostogos. Šiemet vieną kartą atostogavau Karklėje, du kartus Turkijoje ir daug kartų Druskininkuose. Visur patiko, bet jūra šilčiausia Antalijoje!

Metų muzika. Pasak last.fm‘o, skaičiuojančio visą mano klausomą muziką, šiemet daugiausia klausiaus Devendros Banhart, Liūdnų slibinų ir Kings of Convenience. Devendra nuostabusis dar ir albumą naują šiemet išleido. Tebūnie jis 2013-ųjų geriausias!

Metų atradimas. Nominuoju elektronines knygas, išmokimą virti muilą ir natūralius Ramutės kvepalus, pakylėjančius mane į kitas dimensijas. Kad ir kaip vertinčiau kitus du dalykus, labiausiai mano kasdienybę šiemet pakeitė muilo gamyba.

Na, o dabar – pirmyn tyrinėti, kokių nuostabių dalykų mums pamėtės 2014-ieji!

Facebook komentarai
Kokia tavo reakcija?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Hits: 5

Pasidalinkite savo mintimis