2010-ųjų topai

Metų knyga. Šiemet perskaičiau 36 knygas, turinčias 10957 puslapius, o tai yra beveik dvigubai mažiau, nei pernai. Tiesa, dar kokiais penkiais – šešiais kūriniais domėjausi slapčia, neaprašinėdama jų savo tinklaraštyje, tačiau vis viena mažokai, sakyčiau. Kodėl taip nutiko? Nežinau! Vidutiniškai trys knygos per mėnesį, taigi maždaug viena knyga per dešimt dienų. Taip rimčiau pamąsčius, gal ir visai neblogai, ar ne? O dabar – prie rinkimų:
Nominuota: Henry Miller „Vėžio atogrąža“, José Saramago „Rikardo Rejišo mirties metai“, Elizabeth Gilbert „Valgyk. Melskis. Mylėk“;
Laimėjo: José Saramago „Rikardo Rejišo mirties metai“.

Po saulėgrąžom

Metų filmas. Šiais metais tinklaraštyje aprašinėjau tik tuos filmus, kurie paliko vienokį ar kitokį įspūdį, ir kadangi akivaizdžiai esu kur kas didesnė knygų, o ne kino gerbėja, tokių įrašų suskaičiavau viso labo septynis. Žymiai palengvina darbą renkant geriausius.
Nominuota: „Alisa stebuklų šalyje“, „Tikra istorija“, „Daktaro Parnaso fantazariumas“;
Laimėjo: „Daktaro Parnaso fantazariumas“.

Metų įvykis. Ši nominacijų kategorija, manau, yra svarbiausia, kadangi įvykiais, keičiančiais gyvenimą, ir turėtų būti matuojami metai. Labai sunku išsirinkti vieną, nes tam tikra prasme visi paminėti yra ypatingos reikšmės, bet pabandykime:
Nominuota: sodybėlės įsigijimas, įsidarbinimas psichologe, mėsos išbraukimas iš valgiaraščio;
Laimėjo: įsidarbinimas psichologe.

Ant dramblio

Metų nuotrauka. Rinkdama geriausias iš pradžių atsirūšiavau kokias dvidešimt fotografijų, ir beveik visos jos buvo iš Tailando, todėl ne veltui vieną jų ir išrinkau nugalėtoja. Joti ant dramblio puiku!
Nominuota: „Ant dramblio“, „Po saulėgrąžom“, „Aukštyn kojom“;
Laimėjo: „Ant dramblio“.

Metų kelionė. Deja, šįkart nesugraibiau trijų užsienietiškų nominantų į šią kategoriją, tačiau turint omenyje tai, kad nuo Kauno iki Bankoko yra aštuoni tūkstančiai kilometrų, gal visgi ne taip jau ir mažai nukeliauta, ar ne?
Nominuota: į Tailandą, į Prancūziją, į Būtingę (beveik Latvija 🙂 );
Laimėjo: į Tailandą.

Metų muzika. Sunkiausia buvo išsirinkti tarp Yeasayer ir Club 8, nes pirmųjų daugiau klausiau pirmąjį metų pusmetį, o antrųjų – antrąjį, tai vis svarsčiau, ar mano pasirinkimo nelemia šviežumo efektas, ir iki galo nebūdama tuo tikra skelbiu:
Nominuota: Yeasayer, Club 8, Andrew Bird;
Laimėjo: Club 8.

Aukštyn kojom

Metų atradimas. Jei metų įvykio nominacijoje surašiau akivaizdžius pokyčius savo gyvenime, čia norėčiau daugiau dėmesio skirti tokiems, kurie įvyko mano galvoje:
Nominuota: įsitikinimas, kad sapnuose visuomet lankomės keliose tose pačiose vietose, Carlos Castaneda, kitas toks atradimas, pakeitęs mano mąstymo tėkmę, bet apie kurį nenoriu čia rašyti.
Laimėjo: na tai tas slaptuolis ir laimėjo!

Ir aš jau nekantrauju sužinoti, kokių staigmenų atneš 2011-ieji…

Facebook komentarai
Kokia tavo reakcija?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Hits: 3

Prisijunkite prie diskusijos ir pasakykite mums savo nuomonę.

dalia
2010 12 31 | 10:56

ačiū, kad pasidalinai:) labai mėgstu tokius ir panašius metų topus.

GinG
2010 12 31 | 13:45

Super metai! Sveikinu, kad susikūrei tokius, kokių norėjai 🙂
O man labai pasirodė įdomus tavo pastebėjimas: ,,įsitikinimas, kad sapnuose visuomet lankomės keliose tose pačiose vietose” – apie tai pasidomėsiu daugiau, nes pastebėjau ir savo sapnų repertuare tų pačių vietų, įvykių, detalių nuolatinį kartojimąsi – jau sakyčiau darosi nuobodu 🙂 – o gal aš ,,nepereinu į kitą lygį” ..?
Linkiu ir toliau įdomiai, prasmingai kurti nuostabųjį Savo Gyvenimą ir gal šiek tiek įtakoti teigiamai ir toliau kitus 😉
Linkėjimai!!! :*

P.S. Klausimas: o beje, ar/jei dabar kurtum ar keistum tinklaraščio pavadinimą – koks jis būtų?

Ligita
2010 12 31 | 14:26

Tikrai labai įdomu skaityt, kaip, žinoma, daugelį kitų įrašų. Galbūt pati kitąmet sugalvosiu paruošti saviškį top’ą, tik dar daugiau nominacijų pridėsiu 🙂

Ir iš anksto linkiu ne mažiau turiningų artėjančių Naujųjų metų!

PinkCity
2010 12 31 | 15:30

dalia, mielų mieliausiai prašom!
GinG, ačiū! Dėl sapnų – pabandyk rašyti savo sapnų dienoraštį: paprasčiausiai pasidėk bloknotėlį ir rašiklį prie lovos bei ryte nepagailėk kelių minučių užrašams. Tačiau svarbiausią dėmesį skirk ne siužetui, o vietovių aprašymui, būtų puiku, jei bent schematiškai pasipieštum žemėlapį, laikui bėgant įsitikinsi, kad… na, jei pabandysi, pamatysi pati, kuo! Atsakymas į hipotetinį Tavo klausimą: greičiausiai pavadinimas būtų susijęs su laumžirgiais ir jūrų arkliukais – mane keri mintis, kad jei būčiau mažytė būtybė, pavyzdžiui, fėja, galėčiau jodinėti ir ant tų, ir ant anų 🙂
Ligita, dėkoju, ir Tau tokių pačių!

liūtas
2010 12 31 | 16:01

Aš irgi šįmet vos ne perpus mažiau perskaičiau knygų ir filmų žiūrėjau. 😀

Deividas
2010 12 31 | 16:43

Aš tik nuotruakas peržiūrėjau, sorry tingiu skaityt :)) gera ta kru ant galvos stovi.

GinG
2010 12 31 | 17:39

Geras! Vos nenugriuvau perskaicius Tavo ivardintus gyvunelius! Pries kelias savaites diskutavome su seimos nariais apie megstamus gamtos ,,personazus”, nes pvz., vienai patinka viskas, kas drugeliais. O as sakiau, kad man patinka melynai zali laumzirgiai ir boruzeles, o Kaledoms uzsisakiau juros arkliukais (mano mamos rankdarbiai) ispiesto skecio 🙂
Labai patiko Tavo motyvas, del ko jie patinka 😀
(sorry, telefone nera LT menu 🙂 )

Di
2011 01 03 | 19:48

Pinkcity kaip tu taip greitai sugebi skaityt knygas? Gal papasakotum trumpai technologija savo? Ir pasakyk vieta kurioje dazniausiai isipatogini geros knygos skaitymui 🙂 is anksto dekoju uz atsakymus 🙂

PinkCity
2011 01 04 | 21:07

Di, greičiausiai mano greito skaitymo paslaptis buvo darbo neturėjimas. Tuomet technologija paprasta – kai tik neturi kuo užsiimti, imi ir skaitai knygą! Ir visiškai nesvarbu kur – namie, laukiant eilėje prie Darbo biržos konsultantės ar besideginant vietiniame paplūdimyje. O štai dabar, kai dienomis dirbu, knygoms belieka vakarai, taigi dažniausiai skaitau jaukiai susirangiusi lovoje prieš miegą. Tik tiek 🙂 Tikrai nesu greitojo skaitymo propaguotoja. Man svarbu ne sparta, o esmės suvokimas ir permąstymas.

Dovile
2011 01 28 | 0:49

Na gi tikrai! Jau ir anksčiau užsirašinėdavau sapnus, bet į vietoves dėmesio neatkreipdavau. Užteko vieno mėnesio ir įsitikinau, jog jos kartojasi. (Dažniausiai sapnuoju pradinės mokyklos teritoriją ir kelią nuo ten iki namų)

PinkCity
2011 01 28 | 10:41

O bandei braižyti žemėlapį? Žinok, tos vietos, kurios nesikartoja, vis viena yra netoliese 🙂

Dovile
2011 02 15 | 23:43

Yay! Jau pastebėjau. Įdomus dalykas tos mūsų smegenėlės 🙂

PinkCity
2011 02 16 | 11:12

Džiugu, jei bent kiek prisidėjau prie naujų atradimų 😉

Palikti atsakymą